keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Häränhäntä pataa

Kokolihaa 5.75€/kg. Ja vielä Suomesta, eikä edes alennushinta. Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta?

Poikkesin tänään Chef Wotkinsin tehtaanmyymälään katsomaan josko löytyisi häränhäntiä. Ja löytyihän niitä. Tosin pakkasesta ainoastaan. Kun häntiä aamulla tulee, niin ne pilkotaan, ja laitetaan suoraan pakkaseen. No, onneksi olin aamupäivällä liikenteessä, eli palat sulivat niin, että sain padan tulille tänään.

Ainekset:
n.800g häränhäntiä
2-3 porkkanaa
2-3 sipulia
2 sellerin "vartta"
1 paprika
1 purkki tomaattia
1-2 laakerin lehteä
suolaa ja pippuria
öljyä ja jauhoja häntien ruskistukseen

Ja koska minä olen minä, niin tietysti suola oli Naga-suolaa, ja heitin mukaan pari tuoretta jalapenoa :-)

Ensiksi hännänpätkät pyöritellään jauhoissa. Vehnäjauhot oli loppu, eli käytin ruisjauhoja.

Jauhotetut hännät ruskistetaan pannulla


Ruskistuksen jälkeen hännät padan pohjalle, ja pilkotut juurekset ja vihannekset, sekä mausteet niiden päälle.

Lopuksi kaadetaan purkillinen tomaattia ja saman verran vettä päälle.

Ja sitten koko komeus n. 3 tunniksi 150 asteiseen uuniin kansi päällä.

Tarjoillaan perunamuusin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti