keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Spagetti Alla Carbonara

Joku aika sitten tuli kaverin kanssa juttua näistä pasta-aterioista, eli niistä pusseista, joihin lisätään vain vesi, ja pasta-ateria on valmis.


Myönnän, että niissä on ihan hyviäkin joukossa. Mutta ovatko ne hintansa väärtejä? Mielestäni ei. Pussistahan tulee 1-2 annosta, ja hinta on reilut 2€/pussi.

Pekonipaketti maksaa Lidlissä ~1€, Grano Padano raastepussi vajaa 2€ ja kerma ~90senttiä ja päälle spagetti ehkä 2€. Noista tekee pasta-aterian aika monelle. Eli jos raha tekee tiukkaa, ja tyttö/poikaystävälle pitäisi loihtia äkkiä ateria, tai anoppi- ja appikokelaat tulossa kylään, niin tämä Eero Mäkelän Spagetti alla Carbonara taatusti tekee paremman vaikutuksen kuin pussipasta-ateria. Ruokkii n. 4 henkilöä.

300g spagettia
100g pekonia
50g raastettua parmesania tai Grano Padanoa
1 rkl öljyä
4 rkl kermaa
4 keltuaista
suolaa
vastajauhettua mustapippuria

Spagetin kiehuessa leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi, ja paista öljyssä niin, että pekonin rasva sulaa öljyn joukkoon. Sekoita munankeltuaiset hyvin, ja lisää kerma sekä  n. puolet juustosta.

Pastan kypsyttyä valuta se, ja kaada pekonien päälle. Lorauta keitinvettä muutama ruokalusikallinen perään. Sekoita pekonit pastan joukkoon.

Kaada munakermajuusto-sekoitus päälle, ja sekoita kaikki hitaasti hyvin sekaisin. Älä keitä, vaan sekoita ainekset ainoastaan keskenään.

Annostele pastat isoille, syville lautasille ja jauha päälle runsaasti mustapippuria, ja ripottele loput juustosta päälle,Ei kommentteja:

Lähetä kommentti