sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Pyttipannu

Piipahdin eilen Hakaniemen hallissa ostamassa "roiskeita", eli niitä jämiä, joita syntyy kun esim. palvikinkkua leikataan. Heti raakaliha osaston jälkeen on siinä Keliakiapuotia vastapäätä myymälä, josta noita roiskeita saa. 3,75€/kilo, ja sisältää pääasiassa palvilihaa, mutta joukossa saattaa olla metvurstia ja poroakin. Jopa hevosta.


Illalla sitten keitin perunat tätä päivää varten, älkää kysykö miksi, mutta edellispäivän perunat toimii pyttiksessä parhaiten.

300g kypsää lihaa, makkaraa, lihapullia
5 perunaa
3 sipulia
2 tl paprikajauhetta
suolaa ja pippuria
1 paistettu kananmuna/annos

Leikkaa sipuli ja perunat pannulle ja ruskista kevyesti. Lisää liha ja paprikajauho
Paista n. 10-15 minuuttia, ja tarkista suola ja mausteet. Etenkin suola vasta tässä vaiheessa, jotta lihoissa oleva suola pääsee perunoihin, ja ei tule yllätyksiä.




Paista vielä 5-10min, jotta mausteet sekoittuu.


Tarjoillaan paistetun kananmunan kanssa.
Pyttipannu on ihanteellinen tapa saadä ruuantähteet hyötykäyttöön. Pari päivää vanhat perunat sekä lihat ja makkarat, vaikkapa leikkeet pannulle vaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti