lauantai 4. kesäkuuta 2011

Tomaattinen lihamakaronilaatikko

Eka postaus oli aika fiini, joten nyt takaisin maanpinnalle. Makaroonilaatikon tekoon siis.

400g jauhelihaa
200-400g makaroonia, maun mukaan
1 sipuli
tomaattikastiketta
suolaa, pippuria + mausteita maun mukaan, esim. basilikaa
Juustoa, kuivuneet käntytkin käy
Maitoa
1-2 kananmunaa

Keitä makaroonit runsaassa suolalla maustetussa vedessä.
Makaronien kiehuessa ruskista jauheliha ja sipulit.

Lisää tomaattikastike, itse käytin häränhäntäpadasta ylijäänyttä tomaattikastiketta. Antoi kivasti syvyyttä.
Mausta lihaseos haluamallasi tavalla. Basilika tuo tomaatin kanssa kivan välimerellisen säväyksen tähän klassikkoon.

Makaronien ollessa valmiita, valuta ne hyvin ja kaada vuokaan, ja lisää lihaseos ja sekoita ne hyvin.
Sekoita muna/munat maitoon, ja kaada munamaito vuokaan. Itse pidän "löysemmästä" makaroonilaatikosta, eli käytän vain yhden munan. Teen munamaito-seoksen n. 2desiin maitoa, ja lisään sitten maitoa sen verran, että lihamakaroni seos ei ihan peity.
Lisää päälle juusto, itse käytin tässä mozzarella-palloa.

Paista uunissa n.200 astetta kunnes kananmunat ovat hyytyneet ja juusto on ruskistunut kauniisti, n. 30-45 min. Astian koosta ja muodosta riippuen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti