maanantai 18. tammikuuta 2016

Jämäpizzaa, eli takaisin linjoille....

Paljon on vettä Vantaanjoessa virrannut viime päivityksestä. Mutta nyt, 15v jälkeen mulla on kunnon keittiö käytössä, joten uusia päivityksiä on odotettavissa.

Paitsi uusi keittiö, käytössä on myös pakastin, jota olenkin täytellyt ahkerasti. Mutta pitää sitä tyhjennelläkin...

Eli aloitetaan jämäpizzalla. Tämä on sitten pannupizza.

Taikina on perusleipätaikina.

n. 1kg jauhoja
n. 0,6l vettä
pussi kuivahiivaa
hieman suolaa
hieman sokeria

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.
sekoita vesi-hiivalios jauhoihin ja sekoita
lisää hieman suolaa ja sokeria

Anna kohota 1 tunti

Tomaattikastike syntyy purkista tomaattimurskaa, parista valkosipulinkynnestä, oreganosta ja basilikasta (ja koska olen minä, chiliä!). Jos mahdollista surauta sauvasekoittimella tai muulla vehkeellä tasaiseksi (ei välttämätöntä) ja kiehauta.

Taikinan kohottua jaa se sopiviin osiin. Itse jaoin neljään. (Kahdesta tuli leipää, ja yksi meni pakkaseen odottamaan)

Vaivaa taikinaa niin kauan kuin jaksat. Mielellään viitisen minuuttia.

Rasvaa/öljyä sopiva pannu (itse käytin valurautapaistinpannua) ja risottele päälle hieman leivänmuruja. Muotoile sormilla taikinasta pannuun sopiva pala (itse pohja voi olla ohut, mutta reunoille pitää jäädä taikinaa paksummin. Ja tietty taikina pannulle ;-)

Levitä pizzan pohjalle hieman kastiketta ja haluamaasi juustoa (juu, juusto kastikkeen päälle...). Mulla oli nyt ihan emmentalia ja hieman sinihomejuustoa.

Ja sitten vain täytteitä. Itsellä oli pulled porkia pakkasessa, ylläri ylläri jalapenoja ;-) Punasipulia ja pekonia.


Ja sitten pannu uuniin n. 200-225 astetta ja 20min, tai kunnes taikina on kullanruskea!


Nautitaan mieluiten hyvässä seurassa hyvien juomien kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti