sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Poskea tortillaan

Sen verran ollut posketonta viime ajat, että piipahdin eilen hakemaan possunposkea Hakaniemen hallista. Liha-Haka:sta sitä löytyikin. Jostain syystä sitä ei saa suomalaisesta possusta, vaan se on Saksasta ja pakaste. No yön yli jääkaapissa sulamassa, ja aamulla slowcookeriin valkosipulin, tomaatin, jalapenojen, sipulin ja paprikan + sekalaisten mausteiden kanssa muhimaan.


Päätin hieman hifistellä, ja tehdä tortillat itse. Se kun on helppoa, näppärää ja hauskaa.... No, olihan se ihan hauskaa ;-).... Masa harina on gluteiinitonta, eli siihen ei tule sitkoa. Suomeksi: murutaikinaa...

No juomalasillinen masa harinaa, hieman suolaa, pieni loraus öljyä, ja puolikas juomalasillinen lämmintä vettä sekaisin, ja syntyihän siitä taikina. Kelmussa vielä jääkaappiin puoleksi tunniksi. Ensi kerralla taidan laittaa hetkeksi pakkaseen.

Itse leipominen sujuu kuulemma kaulimella helposti. Ei multa.... No löysin syksyllä amazon.co.uk:sta halvan tortillaprässin, jolla olen lähinnä tehnyt minipizzoja. Pieni pala taikinaa prässiin ja avot. Tortilla. Voipaperin avulla kuumalle kuivalle pannulle paistumaan.Lopuksi tortillalle poskea, juustoa, salsaa, paprikaa, jalapenoa, salaattia... Mitä nyt haluatkaan lätylle kasata, ja ääntä kohti ;-) Suosittelen!


2 kommenttia:

  1. Tosi herkullista .......olet kyllä melkoinen kokki

    VastaaPoista
  2. Tosi herkullista .......olet kyllä melkoinen kokki

    VastaaPoista