maanantai 20. kesäkuuta 2011

Paistetut silakat

Näköjään kalakauppiaan saa hämmästymään, kun ostaa silakoita ihmisravinnoksi... Piipahdin nimittäin tänään Hakaniemen hallissa ostamassa silakoita. Pyytäessäni sellaisia isompia, koska niitä on mielestäni mukavampi perata, kummasteli kauppias "aiotko sä syödä nää itse?"

Miksi en söisi. vajaalla eurolla sain itselleni maittavan aterian. Ja kyllä, Itämeren silakkaa uskaltaa syödä. Kysyin ravintoterapeutilta viime syksynä miten käy jos syön silakkaa joka päivä kuukauden. Vastaus oli: "Voit hyvin." Että se siitä.

Eli tarvitset
Silakoita, 3-4/ruokailija
hieman suolaa
jauhoja, itse suosin ruisjauhoja
voita tai öljyä paistamiseen

Aloita jauhottamalla peratut silakat.

Paista silakat pannulla kullanruskeiksi.
Tarjoile perunamuusin ja voisulan kera.

1 kommentti:

  1. Pitääkin tässä lähipäivinä perehtyä silakkain paisteluun. Syystä jota en oikein itsekään ymmärrä en ole ikinä paistanut silakoita, tai no fileitä kyllä mutta en kokonaisia.

    VastaaPoista