sunnuntai 14. elokuuta 2011

Kananmunacurry

Kananmuna pääosassa ateriaa oli niin jännä ajatus, että pakkohan sitä oli kokeille. Hinnaltaankin tämä on todella edullinen, jos vain mausteet löytyvät hyllystä. Jos paikkakunnalla vain on etnisiä ruokakauppoja, niin mausteet löytää niistä edullisesti. Ostin juuri lauantaina puolen litran soijapullon 1,2€. Samaan hintaan ei moni kauppa myy.

Ruokailijaa kohti kannattaa varata 2 kananmunaa.

4 kananmunaa
1 sipuli
1-2 chiliä (tai maun mukaan)
3 tomaattia, itse laitoin vain yhden tomaatin, ja lisäksi n. 1/2 purkkia tomaattimurskaa
4-5 currynlehteä
1/2 rkl inkivääritahnaa tai n. 1/2 sentin pätkä tuoretta
1-2 valkosipulin kynttä (tai maun mukaan)
Öljyä
1 tl tummia sinapinsiemeniä
1/2 tl kurkumaa
1/2 tl chilijauhetta
1/2 tl garam masalaa

Keitä kananmunat koviksi, n.8min, ja kuori ne sekä tee päähän ristiviilto mausteiden imeytymiseksi.
Kananmunien keittyessä, lämmitä pannulla öljyä, ja paista siinä sinapinsiemenet ja curryn lehdet, kunnes alkavat ritistä. Sillä välin pilko sipuli ja tomaatit pieneksi.
Lisää sipulit, inkivääri ja valkosipuli murskana joukoon, ja paista hetki.
Lisää tomaatit ja paista muutama minuutti, kunnes tomaatit pehmenevät.
Lisää loput mausteet, ja tarkista suola.
Lisää hieman vettä ja hauduta muutama minuutti.
Lisää kananmunat joukkoon ja hauduta vielä hetki.

Tarjoile riisin tai Naan-leipien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti