torstai 18. elokuuta 2011

Possunkylkeä ja kaalia

Varhaiskaalia saa nyt edullisesti. Perinteisen lammaskaalin sijaan päätin kokata possua ja kaalia.


Itse ostin palan luutonta kylkeä, ja pilkoin sen itse, mutta valmiit kylkisiivut käy hyvin. Kaalia saa alle euron kilo nyt, eli annoksen hinta jää reilusti alle euron.

n. 1kg varhaiskaali
400-500 g porsaan kylkeä
1 rkl siirappia
1 rkl soijakastiketta
1tlk mustapippuria
1 valkosipulin kynsi
suolaa
voita


Ruskista possu voissa tai öljyssä, ja pilko kaali pieneksi. Kaalin määrä voi tässä vaiheessa vaikuttaa suurelta, mutta se menee kasaan haudutuksessa.
Laita kaali pataan, ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes possut ovat ruskituneet ja ovat kypsiä. Pataan ei tarvitse lisätä vettä, koska kaaleista irtoaa riittävästi vettä.
Lisää kaalien päälle mausteet ja sekoita. Lisää lopuksi possu paistorasvoimeen ja sekoita.
Anna hautua vielä n. 30 min. tai kauemminkin.

Tämä ruoka vain paranee lämmittäessä, ja satsi ruokkii nelisen ihmistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti