lauantai 6. elokuuta 2011

Piripiri broilerinmaksaa

Broilerin maksa on oiva tapa tutustua/tutustuttaa maksan makuun. Broilerin maksa on esim. sianmaksaa huomattavasti miedomman makuinen. Pitäisi varmaan sanoa hennomman tai hienostuneemman makuista.

Mutta ennen kaikkea se on hyvää ja edullista perusruokaa, ainakin jos pääsee hankkimaan sen kauppahallista, tai vastaavasta paikasta. Mutta saa sitä lähikauppojen pakastealtaistakin. Hakaniemen Hallin Liha-Haka myy kananmaksaa 4,60€/kg

Nimestään huolimatta tämän ei ole tarkoitus olla tulinen, ja chilin kanssa kannattaa olla varovainen, ettei maksan hento maku peity.

500g kananmaksaa
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä

1 tlk paprikajauhetta
1 paprika
1-2 chiliä tai maun mukaan
1-1,5 desiä vettä tai valkoviiniä

Pilko ja kuullota sipuli pannussa.
Pienennä tarvittaessa maksa sopiviksi paloiksi.
Lisää maksa ja murskattu valkosipuli sipulien joukkoon ja ruskista.
Lisää vesi/viini ja hauduta kypsäksi kannen alla.

Tarjoile riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti