maanantai 1. elokuuta 2011

Grillikylki ja paistinperunat

Juhlapäivän kunniaksi päätin hieman hemmoitella itseäni, ja piipahdin Hakaniemen Hallissa hakemassa itselleni palan grillikylkeä. Hallissa asioiminen voi tuntua elitistiseltä, mutta ainakin Hakaniemen Hallissa on monesti edullisempaa käydä kuin lähikaupassa.

Mukaan tarttui vajaan 600g pala grillikylkeä, luulla tietenkin. Hintaa kertyi 2,70€ kilohinnan ollessa 4,80€. Ainakin S-Marketissa kilohinta näytti olevan 5,80€. Säästö se on pienikin säästö :-)

Lihan kumppaniksi ostin pari perunaa 0,06€, sekä kevätsipulia puntin 0,49€ ja terttucoktailtomaatteja 0,99€/500g.

Juhla-ateriaksi siis kohtuullisen hintainen.

Marinadien sijaan olen dry rub/Spice Rub metodin ystävä. Toisin sanoen marinoinnin sijaan hieron lihaan kuivaa mausteseosta. Tällä kertää käytin Jamaikalaista Jerk-mausteseosta, jota terästin inkiväärillä ja chilillä.

Ensin leikkasin grillikylkeen kamaran ja läskin läpi poikittaisviiltoja, joihin hieroin mausteseokset, sekä laitoin tuoreita chiliviipaleita. Mausteet hierotaan myös luonnollisesti lihan muihin osiin. Jos ei ole cracklingin ystävä voi  kamaran leikata pois ennen maustamista.

Lihan annetaan maustua jääkaapissa min. 2 tuntia, 4-6tuntia, tai jopa yön yli ei tee pahaa. Päinvastoin.

Ota liha huoneenlämpöön min. 30minuuttia ennen uuniin laittoa. Kylkeä paistetaan 75-100 asteisessa uunissa reilu tunti, jonka jälkeen nostetaan uunin lämpö 225 asteeseen, ja annetaan possun olla uunissa kunnes se on kypsää.

Possun ollessa uunissa, keitä kuorittuja perunoita kunnes ne ovat lähes kypsiä. Raasta haarukalla perunoiden pinta rikki kunnolla. Laita perunat lihan kanssa samaan vuokaan n. 30 minuuttia ennen lihan poisottamista. Pyöräytä perunat kunnolla lihanesteissä/rasvassa. Jos rasvaa on paljon, niin kaada osa pois. Tarkoitus ei ole friteerata perunoita. Itse lisäsin mukaan vielä yhden sipulin, ja kaksi tomaattia. Tomaatteihin tein ristiviillon kantaan ja pyöräytin ne ja sipulin myös rasvaassa.

Perunoiden ja lihan kypsyttyä anna koko komeuden olla 15-30 minuuttia folion alla vetäytymässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti